Basically ni resipi campak campak je. Takda sukatan yang tepat baru feeling Master Chef gitu. Hihi.
Bahan-bahan:
1 paket macaroni.
Yahh tu dia main character kita pada hari ni. Petua masak spageti or macaroni dalam air rebusan tu kena tambahkan minyak dan garam. Sikit je. Takmo banyak banyak. After macaroni dah masak, toskan ddan siram dengan air sejuk. Ni untuk elak dari macaroni melekat with each other.
Masak dalam satu periuk:
3 ulas bawang putih (ditumbuk)
1 labu bawang besar (diblend)
Ayam secukupnya bahagian dada (dipotong dadu)
Sosej ayam (potong kecik kecik comel ok)
Satu tin cendawan butang cap Ayam Brand
Satu tin sos prego tomato (tradisional)
4 biji telur
Garam secukup rasa / Kiub ayam
Gaulkan sos masakan anda bersama dengan macaroni yang telah direbus. Masukkan dalam loyang yang dah disapu dengan butter. Tekan sikit permukaan bagi mampat.
Topping : Cheese parut
This is where the magic happen Masakan akan nampak lebih mengiurkan dan sangat drop dead deliciuosooooo.
Masakkan dalam oven dan bakar pada suhu 120 selama 45 minit.
Bon appetit
wah3! dh start masak ke wa? akak stay kt umah ni mcm malas je nk masak :(
ReplyDeletemasak sikit sikit je. hee. takla pro mana pun
ReplyDeletePehhhh...asal semua sekarang main masak-masak je niii...nak jugakk
ReplyDelete